Monday, April 9, 2012

long weekend

assalamualaikum..

happy monday everyone

harini penat xabih lagi
sbb tlh mngharung a long weekend
akibatnya, aktiviti mengajar kt kelas pn yg ala2 kadar je
xla penuh dgn materials n groupwork mcm biasa
just buat reading biasa2,
pastu buat latihan kt worksheet

ape puncenya jd penat nih..

jumaat -
 geng cikgu2 skolah aku n husband dtg
so ade ckgu sklh rendah & menengah
dlm 70org ++ ade. mkn2 skit.ngemas xsudah.pnatnye..
 (utk housewarming versi kwn2, tggu korg free ajer, dtg la.bgtau je bile nk dtg, ok)

sabtu- 
blk kg bt pht, teman adik g air hitam g bli brg utk btunang. 

ahad - 
g hosp sultanah aminah, jb. ziarah kwn sek rendah yg kt icu. dia accident.
keta terbabas langgar pokok.
his condition is quite serious. broken leg, ribs, infection on lungs, cucuk sana, cucuk sini.
meleleh airmata tgk. mmg menyentuh hati esp time dia batuk n kahak tu kuar ikut tiub yg kt tekak dia tu. then nmpakla muka dia merah menahan sakit. sejak dia accident tu dia still xsedar sepenuhnya. mata terbuka kalau jaga. kalau tido, mata tertutup. kalau org panggil, dia xleh nk respond, tp rasenya dia boleh dgr ape kita ckp.
actually dh lama x jumpa dia since abih drjh 6.tp mcm terpanggil nk bkumpul dgn kwn2 lama, g jenguk dia. dia ni seorg yg happy, periang, hobi suka sgt memancing.kalo kt fb tu, mmg post psl memancing la byk. so bila dpt tau di accident, rase sedih sgt, kesian sgt. so kwn2, mintak doakan kwn aku ni ye. btw, dia ni bujang lg, so yg jaga dia kt hosp ni mak n nenek dia la. ksian kt diorg..

so ptg ni lps keje,
nk menguruskn benda2 yg tak terurus lg..

p/s: dlm hati ade teringin nk jumpa kwn2 lama.ye la kan , ntah bila la dpt jumpa lagi, sementara ada masa...jom la plan..

1 comment:

lovin' each day

Daisypath - Personal pictureDaisypath

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails